Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

File Hosting Services

Δεν λέω ωραία τα torrents για filesharing αλλά πιστευω ότι το direct download είναι σαφώς καλύτερη επιλογή όταν θέλουμε άμεσο download. Έχουν δημιουργηθεί διάφορες υπηρεσίες file hosting που λειτουργούν σαν σκληρός δίσκος στο internet και εφόσον ο uploader επιθυμεί μπορούν να μετατραπούν σε filesharing services δίνοντας το link σε τόπους που θα επιλέξει. Έχω δοκιμάσει αρκετές υπηρεσίες και ξεχωρίζω τις παρακάτω.

Rapidshare

Βαθμολογία: 9/10

Για μένα είναι η πιο αξιόπιστη υπηρεσία και όπως φαίνεται και για τους υπόλοιπους αφού κατέχει περίπου το 70-80% της αγοράς. Έχει την καλύτερη ταχύτητα download που μπορείς να βρείς και τη μεγαλύτερη σταθερότητα. Ως free download μπορείς να κατεβάσεις μόνο ένα αρχείο κάθε φορά (τα οποία αρχεία είναι μέχρι 100ΜΒ) και όταν τελειώσει το download θα πρέπει να περιμένεις για κάποιο μεγάλο διάστημα μέχρι να έχεις δικαίωμα να ξανακατεβάσεις. Λύνεται το πρόβλημα με απόκτηση καινούριας ip, δηλαδή ένα RESET στο modem συήθως. Ως free account μπορείς να ανεβάζεις αρχεία και να συλλέγεις πόντους ανάλογα με τα download που γίνονται στα αρχεία σου. Έχεις δικαίωμα για φακέλους αρχείων κλπ. Μαζεύοντας 10000 πόντους κερδίζεις 1 μήνα premium account. Και εδώ αρχίζει το premium account που σημαίνει ότι πληρώνεις. Με μικρό ποσό για τη δική μου γνώμη μπορείς να μην έχει κανέναν από τους παραπάνω περιορισμούς εκτός από το όριο των 100ΜΒ/upload + μπορείς να χρησιμοποιείς και download manager.

Mediafire

Βαθμολογία: 7.5/10
Άρχισα να το προτιμώ όταν τσαντιζόμουνα να περιμένω στο rapidshare με τον timer το download limit και όλες τις άλλες ιστορίες. Υπόσχεται ταυτόχρονα πολλαπλά download, δεν υπάρχει όριο στο μεγεθος του αρχείου για upload και γενικά υπόσχεται ότι ακριβώς δίνει το premium account του rapidshare δωρεάν. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα είναι beta έκδοση, δεν υπάρχει η παράδοση του rapidshare και η ταχύτητα αν και μεγαλύτερη των υπολοίπων υπηρεσιών είναι υποδεέστερη του rapidshare αλλά επιτρέπει download managers χωρίς όμως resume. Διάφορα κολλήματα προκύπτουν σε βαθμό μεγαλύτερο του rapidshare.

Δεν υπάρχουν σχόλια: