Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Απολογισμός #1 : Eurobasket 2007

Ας ξεκινήσουμε από το Eurobasket τη λίστα με τους απολογισμούς των τελευταίων ημερών. Τα γεγονότα πολλά και ένα χωριό σαν την Ελλάδα δύσκολο να τα διαχειριστεί με νηφαλιότητα και αποτελεσματικότητα.

Eurobasket 2007

  • Οργάνωση
Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με αυτό που ακούγαμε και διαβάζαμε απο τα M.M.E. αλλά φαίνεται πως όλοι εμειναν παραπονεμένοι από το βαρύ πρόγραμμα με τα εξαντλητικά παιχνίδια και τη γενική τάση εύνοιας προς τους διοργανωτές. Διάβασα σε διάφορα forum ότι η FIBA EUROPE δεν ασχολείται και πολύ μετά την ανάθεση, ούτε θέτει κάποια σοβαρά standards για τη διοργάνωση, με αποτέλεσμα κάθε φορά η διοργανώτρια χώρα να κάνει ό,τι θέλει. Ακούστηκε για παράδειγμα το φαινόμενο με το πακέτο εισιτηρίων από προημιτελικούς και μετά(;) χωρίς δυνατότητα επιλογής ενός εναλλακτικού πακέτου, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται το κοινό είτε να μην πάει καν είτε να πληρώσει τα κέρατά του.
Εκ των πραγμάτων αδικίες στο πρόγραμμα θα υπήρχαν αφού οι όμιλοι τελείωναν το πρόγραμμά τους σε διαφορετική μέρα. Το θέμα είναι ότι η ιστορία συνεχίστηκε και στη φάση του Final-4 με αποτέλεσμα τα παιχνίδια της τελευταίας μέρας να είναι αγώνας αντοχής.
  • Ποιότητα Μπάσκετ
Στην πρώτη φάση έγιναν μερικά ωραία παιχνίδια. Σκληρά τα περισσότερα αλλά και θεαματικά πολλές φορές, με μεγάλη δόση τακτικής από τους προπονητές. Το κυριότερο και στις 2 πρώτες φάσεις ήταν οι εκπλήξεις που κρατούσαν το ενδιαφέρον τουλάχιστον στο δικό μας Όμιλο. Προς το τέλος όμως της δεύτερης φάσης η κούραση είχε αρχίσει να γίνεται εμφανής. Σε κάθε περίπτωση έμειναν μερικά σημαντικά στοιχεία:
    • Η διατήρηση της Εθνικής Ισπανίας σε πολύ υψηλό επίπεδο με μια ομάδα υπερπλήρη, πολυδιάστατη (με ένα μικρό μειονέκτημα σε ψηλούς αλλά περιορίζεται λόγω Gasol), εύστοχη και συγκροτημένη.
    • Η επιστροφή της Ρωσίας που έπαιξε και καλό basket και μαχητικό, μου θύμισε περισσότερο την Ελλάδα στο Βελιγράδι
    • Το ότι η Ελλάδα που έκανε το χειρότερο από τα 3 τελευταία μεγάλα τουρνουά κατάφερε με 2 καλά παιχνίδια και έναν πολύ καλό ημιτελικό να διατηρηθεί ψηλά και να δείξει ότι έχει ακόμα δυνατότητες.
    • Το πόσο εύκολο είναι να χύσεις την καρδάρα με το γάλα, βλέπε Σλοβενία & Λιθουανία χάνοντας στο κρίσιμο παιχνίδι.
    • Το πόσο εύκολο είναι να χύσεις την καρδάρα με το γάλα, βλέπε Ισπανία όντας σαφέστατα ευνοημένη από πρόγραμμα, διαιτητές έχοντας μια μόνιμη απαίτηση για σφύριγμα, υπεροψία και εριστικότητα προς τους αντιπάλους για να μην πω για τα καραγκιοζιλίκια Calderon, Navarro (παιχταράδες αλλά έπρεπε να δείξουν και λίγο χαρακτήρα). Σε κάθε περίπτωση κατάφεραν το παιχνίδι τους που το θαύμαζα όπως και τον προπονητή τους να τα κάνουν να φαίνονται λίγα. Αυτό που μένει εκτός από το πόσο καλά παίζεις είναι και το πόσο σωστός ήσουνα μέσα στο γήπεδο προς τον αντίπαλο.
  • Εθνική Ελλάδας
Φαινόταν σαν να μην έχει φρεσκάδα και εμπιστοσύνη στις προσπάθειες της. Τα 3 τελευταία της παιχνίδια όπως ακούγεται τα έπαιξε με τους μισούς παίχτες να υποφέρουν από τροφική δηλητιρίαση. Για όσους δεν έχουν πάθει ποτέ εύχομαι να μην το πάθουν...είναι εξοντωτικό. Αν είχε νικήσει την Ισπανία θα ήταν η πιο ωραία στιγμή γιατί θα μιλούσαμε για νίκη του outsider και ήττα του φαβορί που είχε δείξει σημάδια υπεροψίας. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η ομάδα διαχειρίστηκε καλά τις δυσκολίες και έκανε ό,τι μπορούσε. Το πρόβλημα είναι πως οι παίχτες θα λιώσουν το επόμενο καλοκαίρι στο προολυμπιακό τουρνουά και αν περάσουν θα ξαναλιώσουν στο Πεκίνο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκουραστούν γιατί κακά τα ψέματα οι παίχτες που μένουν εκτός 12άδας με εξαίρεση 1-2 δεν είναι στο ίδιο επίπεδο προς το παρόν με όσους παίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: