Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

High-yield investment program

Σε προηγούμενο post σχετικά με τις δυνατότητες απόκτησης εισοδήματος on-line είχε μείνει το θέμα του High-yield investment program δηλαδή της επένδυσης σε μεγάλη επενδυτικά προγράμματα από μικρούς επενδυτές με σκοπό το βραχυχρόνιο κέρδος.
Η πρακτική αυτή αποδεικνύεται καθαρή απάτη καθώς το μοντέλο λειτουργίας βασίζεται στο σχήμα Ponzi και είναι καταδικασμένο σε κατάρρευση καθώς στην πραγματικότητα δεν γίνεται κανενός είδους επένδυση αλλά οι νέοι επενδυτές τροφοδοτούν τις πληρωμές των παλιών επενδυτών.
Το σύνηθες είναι η εκάστοτε εταιρία να υπόσχεται τρελά κέρδη περί του 1% ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ χωρίς να δίνει στοιχεία για το είδος των επενδυτικών προγραμμάτων της, για την ταυτότητά της ίδιας ή των διοικούντων. Ενώ λοιπόν αρχικά είναι σε θέση να πληρώσει τους "επενδυτές", όταν το νέο διαδοθεί και νέοι επενδυτές προσέλθουν η κατάσταση καταλήγει σε μια μεγάλη φούσκα η οποία τροφοδοτείται μόνο από τα νέα μέλη. Όταν αυτά πάψουν να είναι αρκετά για την πληρωμή των υπολοίπων και παρατηρηθεί η πρώτη αποτυχία στην κάλυψη των υπέρογκων υποσχέσεων το "'άσχημο" νέο διαδίδεται ακόμα πιο γρήγορα και οδηγεί στην κατάρρευση του συστήματος.
Οι αρχές δίωξης οικονομικού εγκλήματος ψάχνουν για τέτοιες εταιρίες φούσκες στις οποίες με λογιστικό έλεγχο θέτουν υπό καθεστώς επιτήρησης ή τις κλείνουν. Για αυτό εξάλλου και τουλάχιστον ένα από τα 2 site (feedfund) που υποδεικνύει το makemoneyonline θα δείτε ότι αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται από κάποια άλλη αρχή ελέγχου.
Οι εφαρμογές του παραπάνω σχήματος πραγματοποιούνται σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες ενώ ειδικότερα στο internet φαίνεται πως η "ανωνυμία" δίνει πρόσφορο πεδίο δράσης για τέτοιες απάτες.

Για περισσότερα στοιχεία δίνω τα απολύτως βασικά στα:
Ponzi Sheme
High-yield investment program


Δεν υπάρχουν σχόλια: