Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Κάτι δεν θα κατάλαβα καλά φαίνεται

Έχουμε και λέμε. Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές σε κυριακάτικο φύλλο γνωστή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας με αντικειμενικό γενικά και ίσως κεντροαριστερό προφιλ γράφει στο ένθετο περί οικονομίας για το κατά πόσο έχουν αυξηθεί οι εξαγωγές και οι επενδύσεις της Ελλάδας στο εξωτερικό και με άλλα λόγια εκθειάζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τους νέους ορίζοντες που αναπτύσσονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Καταγράφει μάλιστα εντυπωσιακή άνοδο παραθέτοντας στοιχεία σε απόλυτους αριθμούς. Το είδα και εντυπωσιάστηκα μη έχοντας και ιδιαίτερες γνώσεις περί αγοράς και οικονομίας.
Στο σημερινό φύλλο η ίδια εφημερίδα καταγράφει το πόσο έχουν πέσει οι ρυθμοί ανάπτυξης των εξαγωγών μας και τις μη ευνοϊκές συνθήκες, ενώ μιλάει ακόμα και για "κατάρρευση" της μηχανής για ξεφούσκωμα. Όλα αυτά 2 εβδομάδες μετά τις εκλογές. Σημειώνω όμως ότι αναφέρεται σε ρυθμούς ανάπτυξης και όχι σε απόλυτα νούμερα.
ΟΚ εγώ το αντικείμενο δεν το κατέχω όπως θα ήθελα αλλά κάτι δεν πάει καλά ρε παιδί μου. Γιατί ο τρόπος που θα επιλέξει κανείς να παρουσιάσει την πραγματικότητα δημιουργεί σε εμάς τους μη γνωρίζοντες συγκεκριμένες εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: